Techniek: nagelbeugel

Nagelbeugels t.b.v. ingroeiende nagels.

Wanneer een nagel door zijn vorm/curve neiging heeft om te gaan ingroeien, dan kan een nagelbeugel absoluut uitkomst bieden. Op deze manier wordt de nagel gecorrigeerd tijdens de groei. Er zijn vele beugels mogelijk. Op de foto hieronder ziet u een nagelbeugel d.m.v. van een metalen draad. De draad bevat een bepaalde veerkracht/spanning. De draad wordt op maat gebogen en om de nagel geplaatst en gefixeerd met acryl of gel.

11/5/17  Op de 1e foto ziet u de nagel voordat de beugel geplaatst wordt. De zijkanten duwen naar binnen. Bij de 2e en 3e foto is de beugel geplaatst. U ziet direct al dat de beugel de zijkanten ruimte geeft door zijn spanning. De beugel blijft een aantal maanden zitten en wordt begeleid tijdens de groei van de nagel. De komende periode zullen er nieuwe foto’s worden bijgevoegd.