Behandeling ingroeiende nagel

Een complete metamorfose! En dat volledig pijnloos!

Voor…

Deze nagel krult volledig naar binnen het nagelbed in.

 

Na…(1 behandeling)

Door middel van een speciale techniek met een plakbeugel (nagelbeugel) en acryl heeft de nagel in 1 behandeling al een behoorlijke metamorfose ondergaan! Dit is nog maar het begin. Nu wordt de nagel gedwongen om in deze nieuwe curve te groeien en krijgt de nagel door de beugel en acryl niet meer de kans om weer naar binnen te krullen tijdens de groei.

Techniek: nagelbeugel

Nagelbeugels t.b.v. ingroeiende nagels.

Wanneer een nagel door zijn vorm/curve neiging heeft om te gaan ingroeien, dan kan een nagelbeugel absoluut uitkomst bieden. Op deze manier wordt de nagel gecorrigeerd tijdens de groei. Er zijn vele beugels mogelijk. Op de foto hieronder ziet u een nagelbeugel d.m.v. van een metalen draad. De draad bevat een bepaalde veerkracht/spanning. De draad wordt op maat gebogen en om de nagel geplaatst en gefixeerd met acryl of gel.

 

             

Nieuw: warmtebehandeling!

Samen met mijn collega-pedicures spreken we regelmatig met elkaar af om diverse technieken en behandelingen te oefenen. Deze keer hebben we de nieuwe behandeling geoefend: ‘Warmtebehandeling bestaande uit scrub, warmtepakking en massage’. Last van koude voeten of behoefte aan ontspanning? Dan is dit de ideale behandeling voor u!

            

       

Les 3 en 4 Sportpedicure

Les 3 en 4 Sportpedicure: functieonderzoek, blauwdrukken en medical taping.

In de laatste 2 lessen zijn diverse technieken geoefend. Met blauwdrukken kunnen we de voeten als het ware “lezen”. Zo kunnen we vooral zien waar er teveel druk is onder de voet tijdens het staan (statische afdruk) en tijdens de afwikkeling (dynamische afdruk).

Medical taping kan op vele manieren worden toegepast om spieren en gewrichten te ondersteunen tijdens de afwikkeling en sport. Medical taping kan zowel preventief worden toegepast als ondersteuning. Maar denk ook aan de huid: blaarvorming ontstaat door druk en vooral wrijving en kan goed worden voorkomen door een juiste manier van tapen.

                
                  

Opleiding Sportpedicure: de eerste 2 lesdagen

De eerste 2 lesdagen van de opleiding sportpedicure zijn inmiddels geweest. Erg interessant en leuk, want je gaat toch weer anders kijken. Vooral de houding van het lichaam en hoe we lopen wordt in de les uitgebreid besproken en bekeken. Belastbaarheid en belasting van ons lichaam moet in evenwicht zijn. Juist met sport is dit erg belangrijk, want waar ligt de grens en wanneer wordt je lichaam overbelast en ontstaan er blessures?

 

 

De lessen bestaan uit een dagdeel theorie en een dagdeel praktijk.

Functieonderzoek:

We kijken op de podoscoop (voetspiegel), bestuderen de lichaamshouding

en we maken een ganganalyse. Tijdens de ganganalyse kijken we hoe we

lopen: bijv. zwaai je met je armen, hoeveel beweegt het bekken, horen we

een loopritme, de stand van de voeten en benen tijdens de afwikkeling, enz.

Maar ook schoeninspectie, zowel van de gewone schoen als de sportschoen.

                          

Uitleg over de spieren en thuis natuurlijk veel oefenen!

Samen met mijn collega Rina van Pedicurepraktijk Giessenlanden druk aan de studie!

Rolstoelvriendelijk

        

De praktijk is rolstoelvriendelijk!

Edwin komt als zeer trouwe cliënt altijd vanuit Utrecht naar Maarssen met de rolstoel.

Hoe geweldig is dat!

Edwin kan het voorste deel van de rolstoel afkoppelen en rolt zo door naar de behandelkamer. Edwin kan niet vanuit de rolstoel in de behandelstoel overstappen. Ik gebruik daarom de losse beensteun, zodat Edwin gewoon in de rolstoel kan blijven zitten. Met deze flexibele oplossing kan er gewoon behandeld worden.

 

Voetenspreekuur diabetespatiënten

Voetenspreekuur diabetespatiënten St. Antonius Leidsche Rijn.

 

Vandaag mocht ik een kijkje nemen bij het voetenspreekuur bij podotherapeut Karin Wiepkes.

Karin werkt als podotherapeut o.a. in het ziekenhuis St. Antonius Leidsche Rijn.

Eén keer in de maand wordt er een voetenspreekuur gehouden waarbij de patiënt en verschillende disciplines bij elkaar komen om samen tot een goed behandelplan te komen. Lees meer